Çörek Otu Yağını Evde Yapın

14 asır önce efendimiz (s.a.v) tarafından şifasına dikkat çekilmiş . Biz de bu düsturu öptük başımıza koyduk ve hayatımıza uyguladık. Şahsen ben çok seviyorum çörek otu çiğnemeyi. Yağını da haricen kullanıyoruz. Gelin görün ki günümüz dünyasında inanılacak, güvenilecek ürünler çok az Piyasadan aldıklarımıza atık yağları bile karıştırıyorlarmış O halde yağını da kendimiz yapalım dedik.
Öncelikle güvendiğimiz bir aktardan çörek otu alalım. Yalnız çörek otu ÇİĞ olacak yani KAVRULMUŞ olmayacak! Gerçi genellikle aktarlar bile ikisini ayıramıyormuş ama ufak bir test yapabiliriz. Ben kendi çörek otumu pamuğa ektim (tıpkı fasulye deneyi gibi yapıyoruz). Benim çörek otum filizlendi yani benimki çiğ çörek otu yağımı bundan elde edebilirim. Kavrulmuş çörek otunun hiç bir TIBBİ DEĞERİ OLMADIĞI için bu kısım önemli.

çörek otu

Nasıl Yapılır ?

Ayrıca çörekotumuz taze olmalı. Gri ve kahverengiye dönmüs olanlar eski, parlak siyahlar tazedir.
Büyük bir titizlikle doğru çörek otunu bulduktan sonra işimiz kolay.

 

www.corekotuyagi.net

Bir önceki yazımız olan Kantaron Yağı Yapılışı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Updated: 12 Ekim 2017 — 01:22

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

d silver jel © 2017 | D Silver Jel Site Haritası